top of page

Fit jablkovo-orechové štrúdle


Ingrediencie:

5-6 bielkov

2 žĺtka

0,5 dl vody

trošku sladidla

štipka soli

kokosový olej na pečenie

60 dkg nastrúhaného jablka

1 káková lyžica škorice (+podľa chuti)

sladidlo nahrádzajúce 8-10 dkg cukru (podľa sladkosti jabĺk)

2 hŕstky hrozienok

5 dkg orechov

1 polievková lyžice psillium husku

1 čajová lyžica kokosového oleja

1-2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

+1 žĺtok a troška vody

Postup:

1. Na kokosovom oleji orestujeme jablká so sladidlom a čerstvou citrónovou šťavou a hrozienkami. Potrebujeme sa zbaviť šťavy z jabĺk.

2. Ak nám v panvici ostane veľa vody, vylejeme ju.

3. Pridáme škoricu, psyllium, orechy a dôkladne pomiešame. V prípade potreby dochutíme sladidlom, škoricou, citrónovou šťavou.

4. Vyšľaháme bielká...nie do úplne tuhého snehu! Pridáme žĺtka, soľ, sladidlo a vodu a dôkladne pomiešame.

5. Na panvici upečieme 6 palaciniek zo zmesí. Každým pečením Vaše palacinky budú krajšie a vydarenejšie. Jednoducho treba na to prísť, že ako tie palacinky treba piecť, kedy je možné ich otočiť a tak. Zo zmesi niekedy viem upiecť aj 7 ks palaciniek, aspoň mám náhradu pre prípad keď prvá palacinka sa až tak nevydarí :D

6. Palacinky poukladáme vedľa seba (na papieri na pečenie),aby vytvorili súvislé cesto.

7. Rovnomerne nanesieme jablkovú plnku a pomocou papiera na pečenie zrolujeme.

8. Štrúdľu natrejeme zmesou žĺtka a vody a pečieme v predhriatej rúre na 175° cca 15-20 minút.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page