Fit jablkovo-orechové štrúdle

Ingrediencie:
5-6 bielkov
2 žĺtka
0,5 dl vody
trošku sladidla
štipka soli
kokosový olej na pečenie
60 dkg nastrúhaného jablka
1 káková lyžica škorice (+podľa chuti)
sladidlo nahrádzajúce 8-10 dkg cukru (podľa sladkosti jabĺk)
2 hŕstky hrozienok
5 dkg orechov
1 polievková lyžice psillium husku
1 čajová lyžica kokosového oleja
1-2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
+1 žĺtok a troška vody
Postup:
1. Na kokosovom oleji orestujeme jablká so sladidlom a čerstvou citrónovou šťavou a hrozienkami. Potrebujeme sa zbaviť šťavy z jabĺk.
2. Ak nám v panvici ostane veľa vody, vylejeme ju.
3. Pridáme škoricu, psyllium, orechy a dôkladne pomiešame. V prípade potreby dochutíme sladidlom, škoricou, citrónovou šťavou.
4. Vyšľaháme bielká...nie do úplne tuhého snehu! Pridáme žĺtka, soľ, sladidlo a vodu a dôkladne pomiešame.
5. Na panvici upečieme 6 palaciniek zo zmesí. Každým pečením Vaše palacinky budú krajšie a vydarenejšie. Jednoducho treba na to prísť, že ako tie palacinky treba piecť, kedy je možné ich otočiť a tak. Zo zmesi niekedy viem upiecť aj 7 ks palaciniek, aspoň mám náhradu pre prípad keď prvá palacinka sa až tak nevydarí :D
6. Palacinky poukladáme vedľa seba (na papieri na pečenie),aby vytvorili súvislé cesto.
7. Rovnomerne nanesieme jablkovú plnku a pomocou papiera na pečenie zrolujeme.
8. Štrúdľu natrejeme zmesou žĺtka a vody a pečieme v predhriatej rúre na 175° cca 15-20 minút.

