Jablkovo-ovsený zákusok s tvarohovo-syrovým krémom a orechmi

July 6, 2017

Ingrediencie (veľkosť formy 20*23 cm):

...na piškótu:

12 dkg múky z ovsených vločiek

1/2 kávová lyžica škorice

1/2 kávová lyžica sóda bikarbóny

5 dkg kokosového oleja

1 vajíčko

sladidlo (sypké) nahrádzajúce 10 dkg cukru

3 väčšie jablká 

vanilka alebo vanilková aróma

 

...na krém:

20 dkg neochuteného krémového syru

20 dkg nízkotučného krémového tvarohu

1-2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

kôra 1 citróna

sladidlo nahrádajúce 9 dkg cukru

 

2 hŕstky orechov

 

Postup: 

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Ošúpeme jablká a sekáčikom poriadne rozsekáme, rozmixujeme jablká.  

3. K jablkám pridáme olej, sladidlo, vanilku a vajíčko. 

4. Múku pomiešame so škoricou a sóda bikarbónou. 

5. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame. 

6. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej formy a pečieme 30-35 minút. 

7. Pripravíme krém: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame, vyšľaháme. Povrch piškóty natrieme krémom, ale až po vychladnutí piškóty. 

8. Zákusok posypeme orechmi a dáme do chladničky na min. 3 hodiny, aby krém stuhol. 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now