Jablkovo-ovsený zákusok s tvarohovo-syrovým krémom a orechmi
Ingrediencie (veľkosť formy 20*23 cm):
...na piškótu:
12 dkg múky z ovsených vločiek
1/2 kávová lyžica škorice
1/2 kávová lyžica sóda bikarbóny
5 dkg kokosového oleja
1 vajíčko
sladidlo (sypké) nahrádzajúce 10 dkg cukru
3 väčšie jablká
vanilka alebo vanilková aróma
...na krém:
20 dkg neochuteného krémového syru
20 dkg nízkotučného krémového tvarohu
1-2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
kôra 1 citróna
sladidlo nahrádajúce 9 dkg cukru
2 hŕstky orechov
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Ošúpeme jablká a sekáčikom poriadne rozsekáme, rozmixujeme jablká.
3. K jablkám pridáme olej, sladidlo, vanilku a vajíčko.
4. Múku pomiešame so škoricou a sóda bikarbónou.
5. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame.
6. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej formy a pečieme 30-35 minút.
7. Pripravíme krém: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame, vyšľaháme. Povrch piškóty natrieme krémom, ale až po vychladnutí piškóty.
8. Zákusok posypeme orechmi a dáme do chladničky na min. 3 hodiny, aby krém stuhol.
