Carpaccio z červenej repy
Podobný recept už mám na blogu...jednoducho milujem kombo červenej repy, syra a orechov :)
Toto "carpaccio" možete jesť ako predjedlo alebo aj ako prílohu. Dobrú chuť! :)

Ingrediencie pre 2 ososby:
...na šalát:
1 väčšia červená repa
6-8 dkg feta/kozieho syru alebo bryndze
0,6 dkg rukkoly
4-5 dkg orechov (alebo píniových orechov)
1 kávová lyžica kokosového oleja
1 čajová lyžica medu
...na dressing:
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
1 polievková lyžica octu balzamikového
1 čajová lyžica dijonskej horčice
1 čajová lyžica medu
štipka soli
Postup:
1. Červenú repu zabalíme do olejom pokvapkanej alufólie (z vnútra iba) a upečieme v predhriatej rúre na 180° za 40-50 minút.
2. Po vychladnutí červenú repu ošúpeme a buď nožom nakrájame na tenšie plátky alebo strúhatkom na plátky nastrúhame.
3. Orechy na kokosovom oleji a mede popražíme, karamelizujeme.
4.Pripravíme dressing: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame.