Vegánska bezlepková pizza

July 17, 2017

Ingrediencie:

...na pizzové cesto:

10 dkg celozrnnej hnedej ryžovej múky

6 dkg tapioka škrobu

2 kávové lyžice múky zo psyllium husku

1/2 čajová lyžica soli

1 čajová lyžica talianských korenín alebo pizzovo-koreninového mixu

1/2 čajová lyžica trstinového alebo kokosového cukru

1 čajová lyžica olivového oleja

1 čajová lyžica jablčného octu

150 ml rastlinného mlieka

 

...na pizzu:

paradajková omáčka

šampióny

vegánsky mozzarela syr (recept tu)

cherry paradajky (dáme na pizzu až po upečení)

rukkola (rozložíme na pizze až po upečení)

 

Postup:

1. Pomiešame múky, škrob, soľ, koreniny.

2. Pomiešame mlieko, ocot, cukor a olej. 

3. Spojíme zmesi a vypracujeme cesto. 

4. Cesto necháme odpočinúť na teplom mieste cca 20 minút. 

5. Potom rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme, tvarujeme (hrúbka cca 5-6 mm).

6. Pizzové cestá necháme ďalej odpočinúť ďalších 20 minút a potom natrieme paradajkovou omáčkou (alebo ketchupom) a obložíme podľa chuti. 

7. Pečieme v predhriatej rúre na 220°C cca 7-10 minút. 

 

Zdroj: http://thesethingsilove.com/2009/08/authentic-pizza-crust/

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now