Vegánska bezlepková pizza
Ingrediencie:
...na pizzové cesto:
10 dkg celozrnnej hnedej ryžovej múky
6 dkg tapioka škrobu
2 kávové lyžice múky zo psyllium husku
1/2 čajová lyžica soli
1 čajová lyžica talianských korenín alebo pizzovo-koreninového mixu
1/2 čajová lyžica trstinového alebo kokosového cukru
1 čajová lyžica olivového oleja
1 čajová lyžica jablčného octu
150 ml rastlinného mlieka
...na pizzu:
paradajková omáčka
šampióny
vegánsky mozzarela syr (recept tu)
cherry paradajky (dáme na pizzu až po upečení)
rukkola (rozložíme na pizze až po upečení)
Postup:
1. Pomiešame múky, škrob, soľ, koreniny.
2. Pomiešame mlieko, ocot, cukor a olej.
3. Spojíme zmesi a vypracujeme cesto.
4. Cesto necháme odpočinúť na teplom mieste cca 20 minút.
5. Potom rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme, tvarujeme (hrúbka cca 5-6 mm).
6. Pizzové cestá necháme ďalej odpočinúť ďalších 20 minút a potom natrieme paradajkovou omáčkou (alebo ketchupom) a obložíme podľa chuti.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 220°C cca 7-10 minút.

Zdroj: http://thesethingsilove.com/2009/08/authentic-pizza-crust/