Vegánsky mozzarella syr
Ingrediencie:
100 g tofu syru
125 ml rastlinného mlieka
3 polievkové lyžice tapioka škrobu/tapiokovej múky
1 polievková lyžica nutričného droždia
1 čajová lyžica čerstvej citrónovej šťavy
1/2 čajová lyžica soli
1/4 čajová lyžica cesnakového korenia/sušeného cesnaku
Postup je veľmi jednoduchý...
1. Všetky ingrediencie dáme do sekáčika/mixéra a rozmixujeme na tekutinu.
2. Na panvici uvaríme tekutú zmes. Pritom stále miešame. Za takých 5 minút by mal byť hotový "syr".
Podľa pôvodného receptu by sa mali vytvarované mozzarella guľky skladovať v jemne osolenej vode, avšak ja niekedy guľky ani len nevytvarujem a ani do vody ich nedám. Menšie kopčeky "syru" rozložím na pizze (pred pečením) alebo namiesto majonézy dávam do burgra.

Zdroj: http://simpleveganblog.com/low-fat-vegan-mozzarella/