top of page

Vegánsky mozzarella syr

Ingrediencie:

100 g tofu syru

125 ml rastlinného mlieka

3 polievkové lyžice tapioka škrobu/tapiokovej múky

1 polievková lyžica nutričného droždia

1 čajová lyžica čerstvej citrónovej šťavy

1/2 čajová lyžica soli

1/4 čajová lyžica cesnakového korenia/sušeného cesnaku

Postup je veľmi jednoduchý...

1. Všetky ingrediencie dáme do sekáčika/mixéra a rozmixujeme na tekutinu.

2. Na panvici uvaríme tekutú zmes. Pritom stále miešame. Za takých 5 minút by mal byť hotový "syr".

Podľa pôvodného receptu by sa mali vytvarované mozzarella guľky skladovať v jemne osolenej vode, avšak ja niekedy guľky ani len nevytvarujem a ani do vody ich nedám. Menšie kopčeky "syru" rozložím na pizze (pred pečením) alebo namiesto majonézy dávam do burgra.

Zdroj: http://simpleveganblog.com/low-fat-vegan-mozzarella/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page