Domáce Mozartove gule

July 23, 2017

Veľmi-veľmi chutné, vysoko návykové guľky :D. Kto má rád originálne Mozartové gule, tieto bude zbožňovať ;)

Pozor na množstvo, nakoľko  orechy vo veľkom množstve môžu byť ťažké na žalúdok. 

 Ingrediencie (u mňa na 14 ks):

...na „zmes“:

20 dkg mandľovej múky

20 dkg práškového trstinového cukru (účinný mixér Vám rozmixuje bežný trstinový cukor na prášok)

2x štipky soli

4 dkg vody

2 kávová lyžica čerstvej citrónovej šťavy

 

...prvá časť:

10% zmesi

3 dkg rozsekanej pistácie

 

...druhá časť:

40% zmesi

8 g kakaa

 

...tretia časť:

50% zmesi

5 dkg mandľovej múky

 

...na obalenie:

15 dkg čokolády

1 polievková lyžica kokosového oleja

 

Postup:

1.Pripravíme zmes: všetky ingrediencie dôkladne (!) pomiešame rukou.

2.Zmes rozdelíme na 3 časti: 1. časť 10% zmesi, druhá časť 40% zmesi, 3. časť 50% zmesi.

Moja zmes vážila 44 dkg, takže celkovú hmotu som rozdelila takto: 4,4 dkg, 17,6 dkg, 22 dkg.

3.K 10% zmesi pridáme 3 dkg pistácie, k 40% zmesi 8 g kakaa a k 50% zmesi 5 dkg mandľovej múky.

4.Jednotlivé zmesi rozdelíme na 14 časti.

Ja som ich odvážila a hmotnosť každej zmesi som delila so 14. Ak Vám nevadí, že guľky nebudú rovnako veľké, netreba presne vymerať množstvá.

5.Z pistáciovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme do kakaovej a potom do mandľovej.

6.Kokosovým olejom necháme roztopiť čokoládu, do ktorej obalíme hotové guľky.

Poukladáme ich na papier na pečenie, kým čokoláda nestuhne. 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now