Domáce Mozartove gule
Veľmi-veľmi chutné, vysoko návykové guľky :D. Kto má rád originálne Mozartové gule, tieto bude zbožňovať ;)
Pozor na množstvo, nakoľko orechy vo veľkom množstve môžu byť ťažké na žalúdok.

Ingrediencie (u mňa na 14 ks):
...na „zmes“:
20 dkg mandľovej múky
20 dkg práškového trstinového cukru (účinný mixér Vám rozmixuje bežný trstinový cukor na prášok)
2x štipky soli
4 dkg vody
2 kávová lyžica čerstvej citrónovej šťavy
...prvá časť:
10% zmesi
3 dkg rozsekanej pistácie
...druhá časť:
40% zmesi
8 g kakaa
...tretia časť:
50% zmesi
5 dkg mandľovej múky
...na obalenie:
15 dkg čokolády
1 polievková lyžica kokosového oleja
Postup:
1.Pripravíme zmes: všetky ingrediencie dôkladne (!) pomiešame rukou.
2.Zmes rozdelíme na 3 časti: 1. časť 10% zmesi, druhá časť 40% zmesi, 3. časť 50% zmesi.
Moja zmes vážila 44 dkg, takže celkovú hmotu som rozdelila takto: 4,4 dkg, 17,6 dkg, 22 dkg.
3.K 10% zmesi pridáme 3 dkg pistácie, k 40% zmesi 8 g kakaa a k 50% zmesi 5 dkg mandľovej múky.
4.Jednotlivé zmesi rozdelíme na 14 časti.
Ja som ich odvážila a hmotnosť každej zmesi som delila so 14. Ak Vám nevadí, že guľky nebudú rovnako veľké, netreba presne vymerať množstvá.
5.Z pistáciovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme do kakaovej a potom do mandľovej.
6.Kokosovým olejom necháme roztopiť čokoládu, do ktorej obalíme hotové guľky.
Poukladáme ich na papier na pečenie, kým čokoláda nestuhne.


