top of page

Domáce Mozartove gule

Veľmi-veľmi chutné, vysoko návykové guľky :D. Kto má rád originálne Mozartové gule, tieto bude zbožňovať ;)

Pozor na množstvo, nakoľko orechy vo veľkom množstve môžu byť ťažké na žalúdok.

Ingrediencie (u mňa na 14 ks):

...na „zmes“:

20 dkg mandľovej múky

20 dkg práškového trstinového cukru (účinný mixér Vám rozmixuje bežný trstinový cukor na prášok)

2x štipky soli

4 dkg vody

2 kávová lyžica čerstvej citrónovej šťavy

...prvá časť:

10% zmesi

3 dkg rozsekanej pistácie

...druhá časť:

40% zmesi

8 g kakaa

...tretia časť:

50% zmesi

5 dkg mandľovej múky

...na obalenie:

15 dkg čokolády

1 polievková lyžica kokosového oleja

Postup:

1.Pripravíme zmes: všetky ingrediencie dôkladne (!) pomiešame rukou.

2.Zmes rozdelíme na 3 časti: 1. časť 10% zmesi, druhá časť 40% zmesi, 3. časť 50% zmesi.

Moja zmes vážila 44 dkg, takže celkovú hmotu som rozdelila takto: 4,4 dkg, 17,6 dkg, 22 dkg.

3.K 10% zmesi pridáme 3 dkg pistácie, k 40% zmesi 8 g kakaa a k 50% zmesi 5 dkg mandľovej múky.

4.Jednotlivé zmesi rozdelíme na 14 časti.

Ja som ich odvážila a hmotnosť každej zmesi som delila so 14. Ak Vám nevadí, že guľky nebudú rovnako veľké, netreba presne vymerať množstvá.

5.Z pistáciovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme do kakaovej a potom do mandľovej.

6.Kokosovým olejom necháme roztopiť čokoládu, do ktorej obalíme hotové guľky.

Poukladáme ich na papier na pečenie, kým čokoláda nestuhne.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page