Kuracie prsia s dijonskou horčicou, medom a cesnakom
Ingrediencie:
...na kuracie prsia
1 polievková lyžica kokosového oleja
2 kuracie prsia
2 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice dijonskej horčice
3 polievkové lyžice medu
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica kokosového oleja

Postup:
1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme čiernym korením.
2. Pripravíme omáčku: na kokosovom oleji na miernom ohni orestujeme nestrúhaný cesnak (nie do hneda) za takú minútu.
3. Pridáme med a horčicu a na miernom ohni varíme (pritom miešame) omáčku cca 1-2 minúty.
4. Predhrejeme rúru na 180-200°C.
5. Na kokosovom oleji na panvici pri vysokej teplote upečieme jednu stranu kuracích prs a aj druhú (30 sekúnd každú stranu).
6. Do menšej nádoby (nech je fakt menšia aby omáčka pokryla kuracie prsia) dáme lyžicu omáčky, na to kuracie prsia a zvyšok omáčky. Pokryjeme.
7. V rúre upečieme kuracie prsia za 20-25 minút, posledné 3-5 minút na grile.
Kuracie prsia dom podávala zeleninou s parmezánom a červenou paprikou. Zeleninu som trošku osolila, nastriekala olejom a posypala červenou paprikou a parmezánom. Potom som zeleninu rozložila na papieri na pečenie a upiekla pri 200°C za 20 minút + 3 minúty na grile.