top of page

Kuracie prsia s dijonskou horčicou, medom a cesnakom

Ingrediencie:

...na kuracie prsia

1 polievková lyžica kokosového oleja

2 kuracie prsia

2 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice dijonskej horčice

3 polievkové lyžice medu

soľ

čierne korenie

1 polievková lyžica kokosového oleja

Postup:

1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme čiernym korením.

2. Pripravíme omáčku: na kokosovom oleji na miernom ohni orestujeme nestrúhaný cesnak (nie do hneda) za takú minútu.

3. Pridáme med a horčicu a na miernom ohni varíme (pritom miešame) omáčku cca 1-2 minúty.

4. Predhrejeme rúru na 180-200°C.

5. Na kokosovom oleji na panvici pri vysokej teplote upečieme jednu stranu kuracích prs a aj druhú (30 sekúnd každú stranu).

6. Do menšej nádoby (nech je fakt menšia aby omáčka pokryla kuracie prsia) dáme lyžicu omáčky, na to kuracie prsia a zvyšok omáčky. Pokryjeme.

7. V rúre upečieme kuracie prsia za 20-25 minút, posledné 3-5 minút na grile.

Kuracie prsia dom podávala zeleninou s parmezánom a červenou paprikou. Zeleninu som trošku osolila, nastriekala olejom a posypala červenou paprikou a parmezánom. Potom som zeleninu rozložila na papieri na pečenie a upiekla pri 200°C za 20 minút + 3 minúty na grile.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page