top of page

Ovsené sušienky s mandľovým maslom a levanduľou


Ingrediencie:

15 dkg múky z ovsených vločiek

1/2 kávová lyžica sóda bikarbóny

1 čajová lyžica sušenej levendule (+/- podľa chuti)

10 dkg trstinového cukru (alebo kokosového)

1 vajíčko

1 žĺtok

8 dkg mandľového masla

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°C.

2. Pomiešame múku, soda bikarbónu a levendulu.

3. Cukor vyšľaháme s vajíčkom a žĺtkom (dôkladne!) a pridáme aj mandľové maslo.

4. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame (aj rukou). Potom dáme zmes do chladničky na 5-10 minút.

5. Cesto vyvaľkáme na cca 5 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech, na pečiaci papier.

6. Pečieme na 175°C asi 10-15 minút.

Keď sušienky vychladnú, budú oveľa tvrdšie, keksovitejšie :D

Samozrejme levendulu môžete nahradiť sušeným ovocím, orechmi, pridať vanilku, škoricu, atď.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page