Ovsené sušienky s mandľovým maslom a levanduľou

Ingrediencie:
15 dkg múky z ovsených vločiek
1/2 kávová lyžica sóda bikarbóny
1 čajová lyžica sušenej levendule (+/- podľa chuti)
10 dkg trstinového cukru (alebo kokosového)
1 vajíčko
1 žĺtok
8 dkg mandľového masla
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°C.
2. Pomiešame múku, soda bikarbónu a levendulu.
3. Cukor vyšľaháme s vajíčkom a žĺtkom (dôkladne!) a pridáme aj mandľové maslo.
4. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame (aj rukou). Potom dáme zmes do chladničky na 5-10 minút.
5. Cesto vyvaľkáme na cca 5 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech, na pečiaci papier.
6. Pečieme na 175°C asi 10-15 minút.
Keď sušienky vychladnú, budú oveľa tvrdšie, keksovitejšie :D
Samozrejme levendulu môžete nahradiť sušeným ovocím, orechmi, pridať vanilku, škoricu, atď.

