Ostružinovo-čokoládový cheesecake

August 10, 2017

Výborná letná mňamka...toto musíte vyskúšať ;) 

 
Ingrediencie:
…na ostružinovú vrstvu:

40 dkg ostružín (môžu byť aj mrazené/aj maliny)
sladidlo (sypké) nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru (+/- podľa chuti)
1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
18-20 g želatíny (na prípravu 4 dl tekutiny)

…na piškótu:
3 dkg múky z ovsených vločiek
1 dkg kakaa
3 vajíčka
sladidlo (sypké) nahrádzajúce 6 dkg cukru
štipka sóda bikarbóny
kvapky čerstvej citrónovej šťavy
5 dkg nasekanej čokolády s vysokým obsahom kakaa (bez cukru)
1 polievková lyžica vody


…na tvarohovú vrstvu:
0,5 kg nízkotučného krémového tvarohu
2 dl smotany na šľahanie
vanilka
sladidlo (sypké) nahrádzajúce 12 dkg cukru
0,5 dl čerstvej citrónovej šťavy
18 g želatíny (na prípravu 4 dl tekutiny)


Postup:
1. Naprv pripravíme ovocnú vrstvu: ovocie rozsekáme, rozmixujeme so sladidlom a citrónovou šťavou. Pripravíme z nej želatínovú vrstvu podľa návodu na sáčku želatíny. Želatinovo-ovocnú vrstvu prelejeme do 16 cm-ovej tortovej formy a dáme do chladničky.
2. Pripravíme piškótu: pomiešame múku, kakao, sóda bikarbónu.
3. Rozdelíme vajíčka a žltkya pomiešame s vodou a sladidlom.
4. Vyšľaháme bielka a sneh pomiešame so žltkovou zmesou.
5. Pridáme múčnu zmes a dôkladne (ale opatrne) pomiešame.
6. Pridáme nasekanú čokoládu, pomiešame a zmes prelejeme do vymastenej, posypanej tortovej formy  s priemerom 22 cm (okraje nevymastíme, aby sa piškóta z okrajov neodlepila) a upečieme v predhriatej rúre pri 175° za 15 minút.
7. Tvarohovú vrstvu som pripravila až ďalší deň, lebo stuhnutie želatínovo-ovocnej vrstvy trvá niekoľko hodín. Takže nakoľko podľa návodu želatíny  bolo treba pomiešať najprv želatínu s tekutinou, pomiešala som su s čerstvou citrónovou šťavou, počkala 30 minút až potom som zmes zohriala. Medzitým som pomiešala ostatné ingrediencie, z ktorej som postupne pridávala z už tekutej želatinovej zmesy.
Prečítajte návod na obale želatíny a podľa toho postupte s prípravou!

8. Takže, keď je tvarohová vrstva  hotová, zostavíme tortičku. Na piškótu dáme už stuhnutú želatínovo-ovocnú vrstvu a pekne nanesieme tvarohovú vrstvu.
9. Tortu dáme do chladničky, kým aj tvarohová vrstva stuhne. K tejto tvarohovej vrstve toľko, že, ak tortička cestuje, treba použiť trošku viac želatíny. S 18 g želatíny tvarohová vrstva je krémovejšia (nám takto viacej chutí).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now