Ostružinovo-čokoládový cheesecake

Výborná letná mňamka...toto musíte vyskúšať ;)

Ingrediencie: …na ostružinovú vrstvu: 40 dkg ostružín (môžu byť aj mrazené/aj maliny) sladidlo (sypké) nahrádzajúce 4 polievkové lyžice cukru (+/- podľa chuti) 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy 18-20 g želatíny (na prípravu 4 dl tekutiny) …na piškótu: 3 dkg múky z ovsených vločiek 1 dkg kakaa 3 vajíčka sladidlo (sypké) nahrádzajúce 6 dkg cukru štipka sóda bikarbóny kvapky čerstvej citrónovej šťavy 5 dkg nasekanej čokolády s vysokým obsahom kakaa (bez cukru) 1 polievková lyžica vody …na tvarohovú vrstvu: 0,5 kg nízkotučného krémového tvarohu 2 dl smotany na šľahanie vanilka sladidlo (sypké) nahrádzajúce 12 dkg cukru 0,5 dl čerstvej citrónovej šťavy 18 g želatíny (na prípravu 4 dl tekutiny) Postup: 1. Naprv pripravíme ovocnú vrstvu: ovocie rozsekáme, rozmixujeme so sladidlom a citrónovou šťavou. Pripravíme z nej želatínovú vrstvu podľa návodu na sáčku želatíny. Želatinovo-ovocnú vrstvu prelejeme do 16 cm-ovej tortovej formy a dáme do chladničky. 2. Pripravíme piškótu: pomiešame múku, kakao, sóda bikarbónu. 3. Rozdelíme vajíčka a žltkya pomiešame s vodou a sladidlom. 4. Vyšľaháme bielka a sneh pomiešame so žltkovou zmesou. 5. Pridáme múčnu zmes a dôkladne (ale opatrne) pomiešame. 6. Pridáme nasekanú čokoládu, pomiešame a zmes prelejeme do vymastenej, posypanej tortovej formy s priemerom 22 cm (okraje nevymastíme, aby sa piškóta z okrajov neodlepila) a upečieme v predhriatej rúre pri 175° za 15 minút. 7. Tvarohovú vrstvu som pripravila až ďalší deň, lebo stuhnutie želatínovo-ovocnej vrstvy trvá niekoľko hodín. Takže nakoľko podľa návodu želatíny bolo treba pomiešať najprv želatínu s tekutinou, pomiešala som su s čerstvou citrónovou šťavou, počkala 30 minút až potom som zmes zohriala. Medzitým som pomiešala ostatné ingrediencie, z ktorej som postupne pridávala z už tekutej želatinovej zmesy. Prečítajte návod na obale želatíny a podľa toho postupte s prípravou!

8. Takže, keď je tvarohová vrstva hotová, zostavíme tortičku. Na piškótu dáme už stuhnutú želatínovo-ovocnú vrstvu a pekne nanesieme tvarohovú vrstvu. 9. Tortu dáme do chladničky, kým aj tvarohová vrstva stuhne. K tejto tvarohovej vrstve toľko, že, ak tortička cestuje, treba použiť trošku viac želatíny. S 18 g želatíny tvarohová vrstva je krémovejšia (nám takto viacej chutí).

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now