top of page

Marhuľový cheesecake s posypkou

Ingrediencie:

...na korpus a na posýpku:

7,5 dkg kokosovej múky

7,5 dkg mandľovej múky

9 dkg tapioka škrobu (tapiokovej múky)

½ kávová lyžica sóda bikarbóny

Štipka soli

Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 12 dkg cukru

1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy

Cca 1,2 dl vody

...na tvarohovú vrstvu:

50 dkg krémového nízkotučného tvarohu

1 dl smotany na šľahanie

2,5 dkg tapioka škrobu (tapiokovej múky)

Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 16 dkg cukru

3 vajíčka

1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy

Vanilka/vanilková aróma

...na marhuľovú vrstvu:

30 dkg marhúľ (bez jadra)

1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy

2 polievkové lyžice (kokosového) cukru (samozrejme možno nahradiť trstinovým cukrom, iným sladidlom…aj s medom)

1 polievková lyžica psyllium husku (skorocel indický)

1/3 kávová lyžica škorice

1 polievková lyžica rumu

1 dl vody

Postup:

1.Pripravíme korpus a posýpku: pomiešame suché ingrediencie a potom pridáme aj tekuté a dôkladne pomiešame.

2.2/3 zmesi vtlačíme do (vymastenej, posypanej) tortovej formy.

3.Zvyšok rozsypeme na plechu s papierom na pečenie a upečieme (grilujeme) za 3-5 minút. Treba dávať pozor, aby sme posýpku nepripiekli.

4.Medzitým pripravíme tvarohovú vrstvu: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame.

5.Zmes prelejeme do tortovej formy s korpusom a upečieme v predhriatej rúre pri 160° za 50 minút.

6.Pripravíme marhuľovú vrstvu (až vtedy keď sa tortička upiekla): nakrájané marhule s ostatnými ingredienciami pomiešame a na miernom ohni trošku varíme – kým časť tekutiny sa odparí a zvyšok zahustí.

7.Marhuľovú zmes rozložíme na povrchu už upečenej tortičky, posypeme posýpkou a dáme do chladničky na min. 6 hodín.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page