Losos s červenou kapustou na ázijský spôsob

September 15, 2017

Ingrediencie (pre 2 osoby):

...na losos

2x stredne veľké kusy lososa (cca 2*150g)

1 polievková lyžica sezamového oleja

2 polievkové lyžice ryžového octu

1 polievková lyžica sojovej omáčky

1 polievková lyžica medu

 

...na kapustu:

1 čajová lyžica kokosového oleja

40 dkg červenej kapusty

3 polievkové lyžice sezámového oleja

3 polievkové lyžice ryžového octu

3 polievkové lyžice  sojovej omáčky

1 polievková lyžica medu

 

+ sezamové semiačka

 

Postup:

Príprava lososa:

1. Pomiešame všetky ingrediencie. 

2. Omáčku zalejeme do sáčku, do ktorého dáme kúsky lososa. Losos necháme v marináde uležať minimálne hodinu. 

3. Potom grilujeme. Ja som použila grilovaciu panvicu.

 

Príprava červenej kapusty:

1. Pripravíme omáčku: všetky ingrediencie pomiešame. 

2. Nakrájame kapustu na tenké kúsky.  

3. Na kokosovom oleji trošku orestujeme kapustu (pritom môžeme panvicu zakryť vrchnákom)...nech ostane červená kapusta ešte chrumkavá, iba na 30% uvarená. 

4. Zvýšime teplotu, kapustu zalejeme omáčkou, rýchlo pomiešame, znížime teplotu, trošku počkáme, kým časť tekutiny sa odparí a vypneme sporák. 

Červenú kapustu posypeme sezamovými semiačkami. 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now