Losos s červenou kapustou na ázijský spôsob
Ingrediencie (pre 2 osoby):
...na losos
2x stredne veľké kusy lososa (cca 2*150g)
1 polievková lyžica sezamového oleja
2 polievkové lyžice ryžového octu
1 polievková lyžica sojovej omáčky
1 polievková lyžica medu
...na kapustu:
1 čajová lyžica kokosového oleja
40 dkg červenej kapusty
3 polievkové lyžice sezámového oleja
3 polievkové lyžice ryžového octu
3 polievkové lyžice sojovej omáčky
1 polievková lyžica medu
+ sezamové semiačka
Postup:
Príprava lososa:
1. Pomiešame všetky ingrediencie.
2. Omáčku zalejeme do sáčku, do ktorého dáme kúsky lososa. Losos necháme v marináde uležať minimálne hodinu.
3. Potom grilujeme. Ja som použila grilovaciu panvicu.
Príprava červenej kapusty:
1. Pripravíme omáčku: všetky ingrediencie pomiešame.
2. Nakrájame kapustu na tenké kúsky.
3. Na kokosovom oleji trošku orestujeme kapustu (pritom môžeme panvicu zakryť vrchnákom)...nech ostane červená kapusta ešte chrumkavá, iba na 30% uvarená.
4. Zvýšime teplotu, kapustu zalejeme omáčkou, rýchlo pomiešame, znížime teplotu, trošku počkáme, kým časť tekutiny sa odparí a vypneme sporák.
Červenú kapustu posypeme sezamovými semiačkami.

