top of page

Losos s červenou kapustou na ázijský spôsob

Ingrediencie (pre 2 osoby):

...na losos

2x stredne veľké kusy lososa (cca 2*150g)

1 polievková lyžica sezamového oleja

2 polievkové lyžice ryžového octu

1 polievková lyžica sojovej omáčky

1 polievková lyžica medu

...na kapustu:

1 čajová lyžica kokosového oleja

40 dkg červenej kapusty

3 polievkové lyžice sezámového oleja

3 polievkové lyžice ryžového octu

3 polievkové lyžice sojovej omáčky

1 polievková lyžica medu

+ sezamové semiačka

Postup:

Príprava lososa:

1. Pomiešame všetky ingrediencie.

2. Omáčku zalejeme do sáčku, do ktorého dáme kúsky lososa. Losos necháme v marináde uležať minimálne hodinu.

3. Potom grilujeme. Ja som použila grilovaciu panvicu.

Príprava červenej kapusty:

1. Pripravíme omáčku: všetky ingrediencie pomiešame.

2. Nakrájame kapustu na tenké kúsky.

3. Na kokosovom oleji trošku orestujeme kapustu (pritom môžeme panvicu zakryť vrchnákom)...nech ostane červená kapusta ešte chrumkavá, iba na 30% uvarená.

4. Zvýšime teplotu, kapustu zalejeme omáčkou, rýchlo pomiešame, znížime teplotu, trošku počkáme, kým časť tekutiny sa odparí a vypneme sporák.

Červenú kapustu posypeme sezamovými semiačkami.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page