Kokosový ovocný koláč s posýpkou

September 20, 2017

Ingrediencie:

...na korpus a posypku:

14 dkg datli

8 dkg mandlí

6 dkg kokosovej múky

2,5 dkg múky z ovsených vločiek

4 dkg kokosového oleja

3-4 dkg vody

 

...na kokosovú vrstvu:

1 dl smotany (použila som kokosovú smotanu COCOMAS, avšak aj bežná smotana je ok)

1 vajíčko

2,5 dkg kokosovej múky

vanilka

4 dkg medu

 

...ovocná vrstva: 

30 dkg malín/ostužín/jahôd/čučoriedok 

1 menšia polievková lyžica psyllium husku

 

Postup: 

1. Predhrejeme rúru na 165°. 

2. V sekáčiku rozsekáme datle s mandľami, postupne pridávame aj ďalšie ingrediencie a korpus. 

3. Pripravíme kokosovú vrstvu/krém: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame. 

4. 3/4-ou zmesi na korpus roztlačíme vo forme v priemere cca 20*22 cm. 

5. Korpus natrejeme kokosovým krémom. 

6. Ovocie pomiešame so psylliumom a rozložíme ovocie na povrchu koláča. 

7. Koláč posypeme zvyškom zmesi na kopus/posypkou. 

8. Pečieme cca 25 minút. 

Chutí výborne za studena a aj za horúca, avšak za studena sa lepšie krája. 

Zdroj: http://www.thecleandish.com/strawberry-sour-cream-crumb-bars-grain-free-gluten-free-refined-sugar-free/

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now