top of page

Kokosový ovocný koláč s posýpkou

Ingrediencie:

...na korpus a posypku:

14 dkg datli

8 dkg mandlí

6 dkg kokosovej múky

2,5 dkg múky z ovsených vločiek

4 dkg kokosového oleja

3-4 dkg vody

...na kokosovú vrstvu:

1 dl smotany (použila som kokosovú smotanu COCOMAS, avšak aj bežná smotana je ok)

1 vajíčko

2,5 dkg kokosovej múky

vanilka

4 dkg medu

...ovocná vrstva:

30 dkg malín/ostužín/jahôd/čučoriedok

1 menšia polievková lyžica psyllium husku

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 165°.

2. V sekáčiku rozsekáme datle s mandľami, postupne pridávame aj ďalšie ingrediencie a korpus.

3. Pripravíme kokosovú vrstvu/krém: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame.

4. 3/4-ou zmesi na korpus roztlačíme vo forme v priemere cca 20*22 cm.

5. Korpus natrejeme kokosovým krémom.

6. Ovocie pomiešame so psylliumom a rozložíme ovocie na povrchu koláča.

7. Koláč posypeme zvyškom zmesi na kopus/posypkou.

8. Pečieme cca 25 minút.

Chutí výborne za studena a aj za horúca, avšak za studena sa lepšie krája.

Zdroj: http://www.thecleandish.com/strawberry-sour-cream-crumb-bars-grain-free-gluten-free-refined-sugar-free/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page