Kokosový ovocný koláč s posýpkou
Ingrediencie:
...na korpus a posypku:
14 dkg datli
8 dkg mandlí
6 dkg kokosovej múky
2,5 dkg múky z ovsených vločiek
4 dkg kokosového oleja
3-4 dkg vody
...na kokosovú vrstvu:
1 dl smotany (použila som kokosovú smotanu COCOMAS, avšak aj bežná smotana je ok)
1 vajíčko
2,5 dkg kokosovej múky
vanilka
4 dkg medu
...ovocná vrstva:
30 dkg malín/ostužín/jahôd/čučoriedok
1 menšia polievková lyžica psyllium husku
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 165°.
2. V sekáčiku rozsekáme datle s mandľami, postupne pridávame aj ďalšie ingrediencie a korpus.
3. Pripravíme kokosovú vrstvu/krém: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame.
4. 3/4-ou zmesi na korpus roztlačíme vo forme v priemere cca 20*22 cm.
5. Korpus natrejeme kokosovým krémom.
6. Ovocie pomiešame so psylliumom a rozložíme ovocie na povrchu koláča.
7. Koláč posypeme zvyškom zmesi na kopus/posypkou.
8. Pečieme cca 25 minút.
Chutí výborne za studena a aj za horúca, avšak za studena sa lepšie krája.


Zdroj: http://www.thecleandish.com/strawberry-sour-cream-crumb-bars-grain-free-gluten-free-refined-sugar-free/