top of page

Orechovo-slivková tyčinka s pufovanou quinoa

Hlad na mňa zvyčajne príde ako blesk... potrebujem niečo zjesť okamžite. Ak so sebou nemám nič zdravé (môj hlad je niekedy silnejší ako moja vôla), dám si, čo mi padne do rúk ako prvé. Preto mám stále v kabelke nejakú domácu RAW tyčinku, ktorá sa nepokazí, je plná energie, zdravých tukov a vďaka ovocia aj vitamínov. Pozor, sušené ovocie často konzervujú cukrom. Pre istotu (nielen v prípade sušeného ovocia) vždy kontrolujte nutričné hodnoty.

Ingrediencie:

5 dkg vlašských orechov

3 dkg mandlí

10 dkg sušených sliviek

2,5 dkg pufovanej quinoa

3 dkg medu

1,5 dkg vody

Vanilka/škorica podľa chuti

Štipka soli

+na čokoládovú polevu: 1,5-2 dkg kokosového oleja, 1 väčšia poliveková lyžica kakaa, 1 dkg medu

Postup:

1. V sekáčiku trošku rozsekáme orechy so solou (+vanilkou/škoricou).

2. Pridáme sušené slivky a dôkladne ich rozsekáme.

3. Zmes prelejeme do nádoby, pridáme quiona, pomiešame.

4. Pridáme vodu a med a rukou dôkladne pomiešame.

5. Z hmoty vytvarujeme štvoruholník (cca 8*19*1 cm) – bud pomocou papiera na pečenie, alebo pomocou silikónovej formy.

6. Štvoruholník rozrežeme na 5 rovnakých častí, dotvarujeme tyčinky ak treba.

Ak chcete môžete tyčinku povkapkať zmesou roztopeného kokosového oleja, medu a kakaa.

Tyčinky nie sú veľmi sladké, preto ak máte radi sladšie dobroty, pridajte radšej aj eritritol k zmesi.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page