top of page

"Kinder" mliečny rez tortička

Úžasný nedeľný dezertík, ktorý som šip-šup pripravila ešte pri príprave obeda (no recept pridávam s oneskorením :)). Ako to vidíte na fotke, na kúsku tortičky my sme nedočkali, kým krém poriadne stuhol (náš hlad bol silnejší), preto jednotlivé vrstvy nevyzerajú až tak pekne. Avšak, ak Vy budete postupovať podľa môjho návodu, vrstvy budú pekne rozdelené ;)

Ingrediencie (priemer tortovej formy 16 cm*):

...na 2 ks kakaové piškóty:

2*2 vajíčka

2*2 dkg múky z ovsených vločiek

2*0,5 dkg kakaa

2*sladidlo nahrádzajúce 5 dkg cukru

2*1/4 čajová lyžica sóda bikarbóny

...na krém:

25 dkg mascarpone syru

25 dkg nízkotučného krémového tvarohu

sladidlo nahrádzajúce 9-10 dkg cukru

1,5 plátkovej želatíny

...na čokoládovú vrstvu:

8 dkg z krému (prečítajte celý postup receptu!)

4 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa (bez cukru)

1 polievková lyžica mandľového masla

...na čokoládovú polevu:

5 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa (bez cukru)

1 čajová lyžica kokosového oleja (alebo masla)

1 polievková lyžica mandľového masla

*ak máte 22 cm tortovú formu, treba použiť 1,5 násobok ingrediencií

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. 2 ks piškótového cesta som piekla zvlašť. Vy ich môžete piecť samozrejme aj spolu, ak máte 2 rovnaké tortové fromy s priemerom 16 cm, ktoré sa zmestia do vašej rúry.

Takže, vajíčka rozdelíme...v závislosti od toho či piškóty budete piecť spolu alebo zvlášť…2 alebo 4 vajíčka rozdelíte.

3. Žltká pomiešame so sladidlom.

4. Múku pomiešame s kakaom a sódou bikarbónou. To isté platí, ak pečiete piškóty zvlášť, pomiešate naraz iba 2 dkg múku, 05 dkg kakaa a 1/4 č.l. sóda bikarbóny. Dúfam, že je to jasné :)

5. Vyšľaháme bielka, sneh pomiešame opatrne so žĺtkovou zmesou. Pridáme múčnu zmes a opatrne pomiešame.

6. Cesto prelejeme do vymastenej, posypanej formy a upečieme za 12-15 minút.

7. Keď sú už piškóty upečené a vychladnuté, pripravíme krém: pomiešame mascarpone, tvaroh a sladidlo.

8. Z pomiešaného krému vyberieme 8 dkg, odložíme zvlášť.

9. Do vody namočíme želatínu na 10 minút (radšej prečítajte aj návod) a potom na miernom ohni necháme roztopiť želatínu. K roztopenej želetíne ihned pridáme z krému (NIE z 8 dkg krému!). Postupne pridáme aj zvyšok krému (stále NIE tých 8 dkg) a dôkladne pomiešame.

9. Na miernom ohni roztopíme 4 dkg čokolády s mandľovým maslom. Postupne (!) pridáme k zmesi 8 dkg (uloženého!) krému.

10. Korpus č.1 vo forme na pečenie natrejeme 1/2-om bieleho krému. Na tom opatrne rozotrieme čokoládový krém a na tom zvyšok bieleho krému. Ak opatrne rozotierate krém, nemali by sa vrstvy pomiešať.

10. Tortičku dáme do chladničky na 1-2 hodiny, aby krém stuhol.

11. Pripravíme polevu: na miernom ohni roztopíme 5 dkg čokolády, kokosový olej (maslo) a mandľové maslo.

12. Tortičku vyberieme z formy a na jej povrch nanesieme polevu. Tortičku potom vrátime do chladničky na 1-2 hodiny.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page