Kuracie prsia v štýle "Marbella"
Už som dlhšie sledovala recepty na “Chicken Marbella”....tento víkend sa mi to už aj podarilo pripraviť. Možno vďaka mojím menej kvalitným fotkám, fotky až tak nenaštartujú Vaše chuťové bunky, ale verte mi, recept sa oplatí vyskúšať ;) Je to niečo netradičné, avšak bez zvláštnych chuťových kombinácií.

Ingrediencie (na 2 kuracie prsia):
2 kuracie prsia
3 polievkové lyžice olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1/2 čajová lyžica sušeného oregána
1/4 kávová lyžica čierneho korenia
1/2 čajová lyžica soli
1 ks bôbkového listu
2 polievkové lyžice balzamového octu
1 menšia čajová lyžica trstinové alebo kokosového cukru
4-5 ks sušenej slivky (+ podľa chuti)
10 ks olív (+ podľa chuti)
10 ks capari (+ podľa chuti)
+ cca 1 pl. oleja na pečenie
Postup:
1. Kuracie prsia osolíme aspoň hodinu pred prípravou.
2. Na panvici zohrejeme olej a pri vysokej teplote každú stranu kuracích prs pečieme 30 sekúnd.
3. Pomiešame zvyšok ingrediencií.
4. Z omáčky cca 2 polievkové lyžice dáme do nádoby, v ktorej budeme piecť kuracie prsia, na to dáme kuracie prsia a to zalejeme zvyškom omáčky.
5. Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C cca 20 minút + 5 minút na grile (pri 250°C).
Podávala som s quinoa a čerstvým šalátom.