Lieskovo-orieškové rožky s pomarančom

December 5, 2017

Tieto rožky sú výbornou alternatívou nielen na sviatky, ale aj na cestu. 

 

Ingrediencie (na 16 ks): 

20 dkg celozrnnej špaldovej múky

5 dkg jemne nesekaných lieskových orechov (aj bežné orechy sú ok)

10 dkg masla

8 dkg trstinového cukru

kôra 1 citróna

0,2 dl čerstvej pomarančovej šťavy

1 vajíčko

 

+1 polievková lyžica práškového trstinového cukru alebo práškového eritritu

 

Postup: 

1. Pomiešame roztopené maslo s cukrom, vajíčkom, pomarančovou kôrou a šťavou. 

2. Pomiešame múku a orechy. 

3. Spojíme zmesi a dôkladne pomiešame. 

4. Hmotu dáme do chladničky na cca hodinku. 

5. Zmeriame hmotnosť hmoty a vydelíme ju 16....toľko by mal vážiť jeden ešte neupečený rožok. 

6. Rukou zrolujeme, tvarujeme rožky, ktoré poukladáme na papier na pečenie. Treba rýchlo pracovať, lebo od tepla rúk bude  cesto lepkavejšie. 

7. Rožky upečieme v predhriatej rúre pri 180° za 15-20 minút. Necháme ich vychladnúť na plechu, až potom ich obalíme do práškového cukru. 

 

 

 

Zdroj: http://www.receptmuves.hu/2011/11/torokmogyoros-es-karacsonyi-dios.html

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now