Bezvýčitiekovské veterníky

December 13, 2017

Ingrediencie: 

...na cesto:

11 dkg múky z ovsených vločiek

5 dkg kokosového oleja

sypké sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru (odporúčam steviu alebo eritrit)

3 vajíčka

1 dl vody

štipka soli

 

...na pudingovú plnku:

sáčok vanilkového pudingu

3,5-4 dl mlieka

sladidlo (podľa chuti)

 

...na smotanovú vrstvu:

250 ml smotany na šľahanie

sladidlo (podľa chuti)

 

+práškový eritrit na zdobenie

 

Postup:

1. V hrnci necháme zovrieť vodu a kokosový olej so solou. 

2. Keď sa olej roztopí, prisypeme zmes múky a sladidla a uvaríme hustú kašu. Cesto sa nám začne odliepať od nádoby. 

3. Odstavíme hrniec zo sporáka  a k teplej zmesi pridávame už vyšľahané vajíčka, postupne a pomaly. Vždy dobre premiešame ručným šlahačom.

4. Rúru vyhrejeme na 180°C (zapneme aj funkciu prúdenia vzduchu!).

5. Na plech s papierom na pečenie čajovou lyžicou zo zmesi spravíme kopčeky. Skúšala som to aj s cukrárenským vreckom, ale konečný výsledok bol najkrajší s lyžicou.

6. Veterníky pečieme pri 180°C 15 minút, potom znížime teplotu na 160°C a dopečieme ich za cca ďalších 150 minút. 

7. Medzitým pripravíme puding: podľa návodu na sáčku, avšak ak v návode píšu 5 dl mlieka, použijeme iba 3,5 dl (max. 4 dl), aby sme dostali hustý pudingový krém. 

8. Takisto vyšľaháme smotanu so sladidlom. 

9. Vychladnuté veterníky rozrežeme, naplníme ich čajovou lyžicou už studeného pudingu a smotany a posypeme ich práškovým eritritom. 

Chutia skoro ako tie ozajstné a môžeme ich konzumovať bez výčitiek". 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now