Šošovicový šalát s pečenými morčacími prsami
Na inšpiráciu Vám ukážem náš vydarený nedeľný obed: Šošovicový šalát s pečenými morčacími prsami. Recept som našla v Kuchini Lidla, tu je link.
Nakoľko nemám "kuchynský teplomer so sondou” a aj som sa bála, že mäso bude suché, trošku inak som to ochutila. Pomiešala som 2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 polievkové lyžice ketchupu (bez cukru), 2 polievkové lyžice grepovej šťavy (aj pomarančová je ok) a korenie na morčacie prsia. Šťava grepu (aj pomaranča) napomáha tomu, aby bolo mäso mäkučké a šťavnaté. Mäso som marinovala v šťave cca 2 hodiny pred pečením už previazaného kuchynským špagátom. Potom podľa receptu “Takto pripravené mäso opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Mäso preložíme do zapekacej misy, pridáme k nemu natrhané lístky bazalky a jeden roztlačený strúčik cesnaku.” Mäso som piekla cca 5-10 minút pri 150°C, potom cca 15-20 minút pri 130°C a nakoľko bol priateľ užl veľmi hladný, zvýšila som teplotu na 200°C a dopiekla som mäso pri tejto teplote. Konečný výsledok: mäkučké a šťavnaté ako treba :)
Ďalej namiesto bežnej šošovice som použila červenú (2 dl som uvarila v 5 dl vode za 15-20 min). Tento typ šošovice netreba namočiť do vody. Namiesto rukoly som použila mix rôznych zelených šalátov. Síce p. Paulusov výsledok oveľa lepšie vyzerá, aj tá moja “verzia chutila každému kto to ochutnal ;)
Takže recept z Kuchyne Lidla a’la “bezvýčietiekovsky”….
Ingrediencie:
cca 500 g morčacích pŕs
2 pl. oliveového oleja
2 pl. ketchupu
korenina na morčacie prsia
+ soľ (ak treba)
čerstvá bazalka
1 strúčik cesnaku
½ červenej cibule
1 strúčik cesnaku
1 červená paprika
100 g-120 g baklažánu
100 g-120 g cukety
balsamico Acentino
2 dl (ešte neuvarenej) čerevenej šošovice
50 g zelených olív bez kôstok
50 g sušených paradajok v oleji
50 g šalátovej zmesy
50 g syra grana padano
Postup prípravy som už Vám vyššie napísala + link na celý recept je tu :)

