Celozrnné medovníky

...hneď mäkučké a aj ostávajú mäkké, ak ich skladujete v uzavretej dóze ;)

Ja svoje medovníky neozdobujem. Niekedy strčím do cesta mandle, orechy alebo sušené ovocie, aby bola nejaká tá ozdoba :) Jednak to zdobenie cukrovo-bielkovinouvou zmesou mi moc nejde a jednak to považujem za zbytočné kalórie. Medovníky chutia výborne tak ako sú...jednoducho ich zbožňujem :D

Ingrediencie:

28 dkg celozrnnej špaldovej múky

štipka soli

3 čajové lyžice medovníkového korenia

1 čajová lyžica (bezfosfátového) prášku do pečiva

6 dkg masla

12 dkg medu

1 vajíčko

3 dkg trstinového alebo kokosového cukru

kvapky čerstvej citrónovej šťavy

+bielko

Postup:

1. Pomiešame múku, soľ, korenie a prášok do pečiva. 

2. Maslo pri nízkej teplote necháme roztopiť v menšom hrnci s medom. Raz za čas pomiešame. 

3. Vajíčko vyšľaháme so sladidlom a citrónovou šťavou. 

4. Pomiešame medovú zmes (nech nie je horúci) s vajíčkovou, potom pridáme aj múčnu. 

5. Cesto zabalíme (do sáčku) a dáme do chladničky na 30-40 minút. 

7. Rozvaľkáme cesto na 0,5 cm hrúbku, vykrájame medovníky, poukladáme ich na papier na pečenie a upečieme ich v prehriatej rúre pri 180° za cca 10 minút. Povrch môžeme v strede pečenia alebo ihneď po upečení potrvieť bielkom, aby medovníky boli krajšie :)

Po vychladnutí skladujeme v uzavretej dóze.  

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now