Rumové perníčky s marcipánom podľa Foodblogerky

December 16, 2017

Výborný recept, ktorý som našla u Foodblogerky Tani TU.
Pri pečení vôňa perníčok naplní celý byt pred-Vianočnou atmosférou :) Kto tieto perničky ochutnal, vedel ich len chválil. Vrelo odporúčam zaradiť tento recept medzi Vianočné: “must bake” t.j. “musím upiecť” :)

Ingrediencie
…na hmotu:

400g hladkej špaldovej múky - použila som 200 g celozrnnej špaldovej múky a 200 g hladkej špaldovej múky
160g hnedého nerafinovaného trstinového cukru
1 ČL sódy bikarbóny
1 kypriaci prášok
1ČL perníkového korenia
10g kakaa
2 vajcia
120g medu
2ČL strúhanej kôry z bio citróna
60g masla


...na náplň a polevu
100g marcipánu - vyrobila som domáci: 50 g mandľovej múky som pomiešala 50 g práškovým trstinovým cukrom (môže byť aj práškový eritrit) a postupne som pridávala troška vody, kým som nedostala "marcipánovú konzistenciu"
práškový trstinový cukor
rum


Postup:
Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujeme hladkú hmotu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc chladiť v chladničke.
Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov Celzia. Hmotu vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5cm a vykrajujeme kolieska v priemere 3cm. Na každé koliesko dáme kúsok marcipánu, zabalíme a vytvarujeme guličku. Guličky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 13-15 minút. Ešte teplé ich namočíme do rumu a potom do práškového cukru a necháme vychladnúť.

 

Zdroj: https://foodbloger.com/2016/12/03/rumove-pernicky-s-marcipanom-a-skoricou-sponzorovane-video/

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now