top of page

Rumové perníčky s marcipánom podľa Foodblogerky

Výborný recept, ktorý som našla u Foodblogerky Tani TU. Pri pečení vôňa perníčok naplní celý byt pred-Vianočnou atmosférou :) Kto tieto perničky ochutnal, vedel ich len chválil. Vrelo odporúčam zaradiť tento recept medzi Vianočné: “must bake” t.j. “musím upiecť” :)

Ingrediencie …na hmotu: 400g hladkej špaldovej múky - použila som 200 g celozrnnej špaldovej múky a 200 g hladkej špaldovej múky 160g hnedého nerafinovaného trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1 kypriaci prášok 1ČL perníkového korenia 10g kakaa 2 vajcia 120g medu 2ČL strúhanej kôry z bio citróna 60g masla ...na náplň a polevu 100g marcipánu - vyrobila som domáci: 50 g mandľovej múky som pomiešala 50 g práškovým trstinovým cukrom (môže byť aj práškový eritrit) a postupne som pridávala troška vody, kým som nedostala "marcipánovú konzistenciu" práškový trstinový cukor rum Postup: Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujeme hladkú hmotu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc chladiť v chladničke. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov Celzia. Hmotu vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5cm a vykrajujeme kolieska v priemere 3cm. Na každé koliesko dáme kúsok marcipánu, zabalíme a vytvarujeme guličku. Guličky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 13-15 minút. Ešte teplé ich namočíme do rumu a potom do práškového cukru a necháme vychladnúť.

Zdroj: https://foodbloger.com/2016/12/03/rumove-pernicky-s-marcipanom-a-skoricou-sponzorovane-video/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page