Celozrnné špaldové linzerky s múkou z ovsených vločiek

December 21, 2017

Ingrediencie:
30 dkg celozrnnej špaldovej múky
6 dkg múky z ovsených vločiek
1/2 čajová lyžica sóda bikarbóny
štipka soli
1 vajíčko
10 dkg trstinového alebo kokosového cukru
10 dkg masla
2 polievkové lyžice bieleho jogurtu
kôra 1 (BIO) citróna alebo pomaranča
šťava 1 citróna

džem (nejlepšie domáci bez bieleho cukru)
práškový trstinový/kokosový cukor alebo eritrit


Postup:
1. Pomiešame múky, sóda bikarbónu a soľ.
2. Vajíčko vyšľaháme s cukrom, roztopeným maslom, jogurtom, kôrou citróna a šťavou citróna.
3. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame. Potom hmotu dáme na hodinku do chladničky.
4. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na 3-4 mm, a vykrajujeme formy.
5. Položíme ich na plech s papierom na pečenie a v predhriatej rúre na 180 ° C pečieme asi 12 - 14 minút.
6. Po vychladnutí dva zlepíme s lekvárom a obalujeme  s práškovým trstinovým/kokosovým cukrom alebo eritritom.

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now