Celozrnné špaldové linzerky s múkou z ovsených vločiek
Ingrediencie: 30 dkg celozrnnej špaldovej múky 6 dkg múky z ovsených vločiek 1/2 čajová lyžica sóda bikarbóny štipka soli 1 vajíčko 10 dkg trstinového alebo kokosového cukru 10 dkg masla 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu kôra 1 (BIO) citróna alebo pomaranča šťava 1 citróna džem (nejlepšie domáci bez bieleho cukru) práškový trstinový/kokosový cukor alebo eritrit Postup: 1. Pomiešame múky, sóda bikarbónu a soľ. 2. Vajíčko vyšľaháme s cukrom, roztopeným maslom, jogurtom, kôrou citróna a šťavou citróna. 3. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame. Potom hmotu dáme na hodinku do chladničky. 4. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na 3-4 mm, a vykrajujeme formy. 5. Položíme ich na plech s papierom na pečenie a v predhriatej rúre na 180 ° C pečieme asi 12 - 14 minút. 6. Po vychladnutí dva zlepíme s lekvárom a obalujeme s práškovým trstinovým/kokosovým cukrom alebo eritritom.

