Lososová nátierka

January 26, 2018

...momentálne je u mňa najnovším favoritom na raňajky :)

 Ingrediencie:

10-12 dkg čerstvého očisteného lososového mäsa

1 menšia šalotka

0,5 dl bielého vína

cca 1 čajová lyžica dijonskej horčice

1-2 čajové lyžice masla (použila som kokosové maslo - Maslo Cocovit)

soľ

čierne korenie

pár kvapiek čerstvej citrónovej šťavy

 

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 150°C. 

2. Šalotku nakrájame a v menšom hrnci spolu s vínom varíme, kým sa väčšina tekutiny  neodparí. Netreba ani miešať ani pokryť hrniec. 

3. Losos nakrájame na 1,5-2 cm-ové kocky, osolíme, okoreníme. 

4. Malú nádobu/formu na pečenie vymastíme olejom (olivovým, kokosovým,...) a rozložíme v ňom kúsky lososa. 

5. Kúsky lososa prekryjeme šalotkovou-vínovou zmesou a upečieme za 8-10 minút v rúre.

6. Do sekáčika dáme losos (+šalotku), maslo, horčicu...dochutíme soľou, citrónovou šťavou. 

Nátierku dáme do chladničky, aby trošku stuhla. 

 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now