Lososová nátierka
...momentálne je u mňa najnovším favoritom na raňajky :)

Ingrediencie:
10-12 dkg čerstvého očisteného lososového mäsa
1 menšia šalotka
0,5 dl bielého vína
cca 1 čajová lyžica dijonskej horčice
1-2 čajové lyžice masla (použila som kokosové maslo - Maslo Cocovit)
soľ
čierne korenie
pár kvapiek čerstvej citrónovej šťavy
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 150°C.
2. Šalotku nakrájame a v menšom hrnci spolu s vínom varíme, kým sa väčšina tekutiny neodparí. Netreba ani miešať ani pokryť hrniec.
3. Losos nakrájame na 1,5-2 cm-ové kocky, osolíme, okoreníme.
4. Malú nádobu/formu na pečenie vymastíme olejom (olivovým, kokosovým,...) a rozložíme v ňom kúsky lososa.
5. Kúsky lososa prekryjeme šalotkovou-vínovou zmesou a upečieme za 8-10 minút v rúre.
6. Do sekáčika dáme losos (+šalotku), maslo, horčicu...dochutíme soľou, citrónovou šťavou.
Nátierku dáme do chladničky, aby trošku stuhla.