Coleslaw šalát bez Ečok
Minule som si spravila lososový burger na obed...sebe do práce. Vždy to robím tak...ak nový typ jedla pripravujem, najprv to upečiem/uvarím pre seba, potom dám na ochutnávku priateľovi. Ak to schváli, pripravím aj jemu na obed cez víkend.
Teraz sa s Vami podelím o recept na coleslaw šalát, lebo je úúúžasný.....a hlavne bez Ečok. To bol moj hlavný cieľ, pripraviť coleslaw omáčku bez Ečok (majonézy z obchodu) a tentoraz aj bez surového žĺtka. Červená kapusta s mrkvou a mojou chutnou omáčkou sa výborne hodí nielen do burgerov, ale aj ako príloha k mäsu či obloha k hlavnému jedlu alebo samotná calesaw obstojí aj ako omáčka k americkým zemiakom.
Ingrediencie:
...na coleslaw:
1 avokádo (moja neočistená mala 18-19 dkg)
0,2 dl olivového oleja
½ polievková lyžica dijonskej horčice (+podľa chuti)
½ čajová lyžica čerstvej citrónovej šťavy (+podľa chuti)
1/3 čajová lyžica cesnakového korenia (+podľa chuti)
1 väčšia štipka čierneho korenia (+podľa chuti)
½ čajová lyžica soli
...zeleniny:
10 dkg nasekanej červenej kapusty
5 dkg nasekanej mrkvy
Postup:
1. Do sekáčika dáme očistené avokádo a ďalšie ingrediencie (okrem zeleniny). Sekáme, miešame, až kým nebude mať krémovú konzistenciu. Ochutnajte, ak treba dochuťte. Ja som pridala trošku viac horčice a čerstvej citrónovej šťavy...avšak to závisí od Vašej chuti a aj typu horčice ktorú používate.
2. Omáčku pomiešajte s nasekanou a zeleninou a v podstate aj môžete ju podávať 🙂
