top of page

Coleslaw šalát bez Ečok

Minule som si spravila lososový burger na obed...sebe do práce. Vždy to robím tak...ak nový typ jedla pripravujem, najprv to upečiem/uvarím pre seba, potom dám na ochutnávku priateľovi. Ak to  schváli, pripravím aj jemu na obed cez víkend.

Teraz sa s Vami podelím o recept na coleslaw šalát, lebo je úúúžasný.....a hlavne bez Ečok. To bol moj hlavný cieľ, pripraviť coleslaw omáčku bez Ečok (majonézy z obchodu) a tentoraz aj bez surového žĺtka. Červená kapusta s mrkvou a mojou chutnou omáčkou sa výborne hodí nielen do burgerov, ale aj ako príloha k mäsu či obloha k hlavnému jedlu alebo samotná calesaw obstojí aj ako omáčka k americkým zemiakom. 

 Ingrediencie:

...na coleslaw:

1 avokádo (moja neočistená mala 18-19 dkg)

0,2 dl olivového oleja

½ polievková lyžica dijonskej horčice (+podľa chuti)

½ čajová lyžica čerstvej citrónovej šťavy (+podľa chuti)

1/3 čajová lyžica cesnakového korenia (+podľa chuti)

1 väčšia štipka čierneho korenia (+podľa chuti)

½ čajová lyžica soli

...zeleniny:

10 dkg nasekanej červenej kapusty

5 dkg nasekanej mrkvy

Postup:

1.       Do sekáčika dáme očistené avokádo a ďalšie ingrediencie (okrem zeleniny). Sekáme, miešame, až kým nebude mať krémovú konzistenciu. Ochutnajte, ak treba dochuťte. Ja som pridala trošku viac horčice a čerstvej citrónovej šťavy...avšak to závisí od Vašej chuti a aj typu horčice ktorú používate.

2.       Omáčku pomiešajte s nasekanou a zeleninou a v podstate aj môžete ju podávať 🙂

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page