Pečené hrušky s medovou ricottou

February 1, 2018

Ingrediencie:

2 hrušky

15 masla

1 citrón

2 polievkové lyžice kokosového/trstinového cukru

1/3 čajová lyžica škorice

1/3-1/4 čajová lyžica sušeného tymiánu

vanilka

štipka soli

šťava a kôra 1 pomaranča

1 polievková lyžica rumu

 

15 dkg ricotty (alebo mascarpone, avšak ricotta obsahuje menej tuku :))

2 polievkové lyžice medu

1 čajová lyžica čerstvej citrónovej šťavy

 

2 dkg pražených mandlí 

 

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°C. 

2. Pomiešame cukor, škoricu, tymian, vanilku, pomarančovú kôru a šťavu, soľ a rum. 

3. Rozrežeme hrušky a vydlabeme jadrovník. 

4. Hrušky natrieme citrónom, resp. citrónovou šťavou. 

4. Hrušky poukladáme do hrnca/formy na pečenie. Mne sa zmestili iba 3 z 4 :(. 

5. Do stredu každej polhrušky dáme maslo, potom ich  popolieváme  tekutou zmesou cukru, škorice, atď.

6. Upečieme ich v predhriatej rúre za 30-45 minút. Z času na čas popolievajte ich šťavou. 

7. Pripravíme ricottový krém: pomiešame ricottu, med a citrónovú šťavu. 

8. Hrušky podávame za horúca, so studeným ricottovým krémom a praženými mandľami. Ňam-ňam :) 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now