Pečené hrušky s medovou ricottou

Ingrediencie:
2 hrušky
15 masla
1 citrón
2 polievkové lyžice kokosového/trstinového cukru
1/3 čajová lyžica škorice
1/3-1/4 čajová lyžica sušeného tymiánu
vanilka
štipka soli
šťava a kôra 1 pomaranča
1 polievková lyžica rumu
15 dkg ricotty (alebo mascarpone, avšak ricotta obsahuje menej tuku :))
2 polievkové lyžice medu
1 čajová lyžica čerstvej citrónovej šťavy
2 dkg pražených mandlí
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°C.
2. Pomiešame cukor, škoricu, tymian, vanilku, pomarančovú kôru a šťavu, soľ a rum.
3. Rozrežeme hrušky a vydlabeme jadrovník.
4. Hrušky natrieme citrónom, resp. citrónovou šťavou.
4. Hrušky poukladáme do hrnca/formy na pečenie. Mne sa zmestili iba 3 z 4 :(.
5. Do stredu každej polhrušky dáme maslo, potom ich popolieváme tekutou zmesou cukru, škorice, atď.
6. Upečieme ich v predhriatej rúre za 30-45 minút. Z času na čas popolievajte ich šťavou.
7. Pripravíme ricottový krém: pomiešame ricottu, med a citrónovú šťavu.
8. Hrušky podávame za horúca, so studeným ricottovým krémom a praženými mandľami. Ňam-ňam :)