top of page

Pečené hrušky s medovou ricottou


Ingrediencie:

2 hrušky

15 masla

1 citrón

2 polievkové lyžice kokosového/trstinového cukru

1/3 čajová lyžica škorice

1/3-1/4 čajová lyžica sušeného tymiánu

vanilka

štipka soli

šťava a kôra 1 pomaranča

1 polievková lyžica rumu

15 dkg ricotty (alebo mascarpone, avšak ricotta obsahuje menej tuku :))

2 polievkové lyžice medu

1 čajová lyžica čerstvej citrónovej šťavy

2 dkg pražených mandlí

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°C.

2. Pomiešame cukor, škoricu, tymian, vanilku, pomarančovú kôru a šťavu, soľ a rum.

3. Rozrežeme hrušky a vydlabeme jadrovník.

4. Hrušky natrieme citrónom, resp. citrónovou šťavou.

4. Hrušky poukladáme do hrnca/formy na pečenie. Mne sa zmestili iba 3 z 4 :(.

5. Do stredu každej polhrušky dáme maslo, potom ich popolieváme tekutou zmesou cukru, škorice, atď.

6. Upečieme ich v predhriatej rúre za 30-45 minút. Z času na čas popolievajte ich šťavou.

7. Pripravíme ricottový krém: pomiešame ricottu, med a citrónovú šťavu.

8. Hrušky podávame za horúca, so studeným ricottovým krémom a praženými mandľami. Ňam-ňam :)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page