Mangovo-mandlový krémový pohár s mandľovo-ovsenými sušienkami

Znova snažim využívať svoje zásoby…mám doma kopu rôzných múk, už som aj ďalšiu kopu vyhodila. Mandľová múka + kúpila som mango, lebo bolo zlacnené...haha :D. Ďalej som sa rozhodla znížiť konzumáciu živočišného mlieka a mliečných výrobkov. Podľa týchto kritérií som vytvorila recept, o ktorý sa s Vami dnes podelím. Aby nebol krémový pohár príliš obyčajný, rýchlo som upiekla aj mandľové keksíky :). Ináč krémový pohár je paleo, avšak kvôli ovsenej múke sušienky nie sú. Celkovo dezertík je bez lepku (treba použiť bezlepkovú ovsenú múku!) a laktózy. V prípade nebezlaktózovej diety, samozrejme rastlinné mlieko a kokosovú smotanu sa dá nahradiť bežným kravským mliekom a smotanou na šľahanie. Ingrediencie (pre 4 osoby): …na krémovú časť: 3 žltky 3 dl (rastlinného) mlieka - moje bolo kokosovo-orechovo-ovsené :)) vanilka alebo vanilková aróma štipka soli sladidlo nahrádzajúce 8-10 dkg cukru 1 COCOMAS = 20 dkg kokosovej smotany (ktorú z chladničky vyberieme pred použitím alebo dáme na hodinku do mrazničky) 30 dkg manga 1 poliveková lyžica čerstvej citrónovej šťavy sladidlo nahrádzajúce 3-4 dkg cukru (podľa sladkosti manga) 4 dkg jemne nasekaných mandlí alebo mandľovej múky 3 plátkové želatiny 1,5-2 dkg opekaných mandľových plátkov …na mandľové keksíky: 1 vajíčko 4 dkg kokosového oleja 5 dkg erytritu štipka soli vanilka alebo vanilková aróma 3 dkg mandľovej múky 6 dkg ovsenej múky (+ trošku budeme potrebovať aj pri práci s cestom) Postup:

...príprava krémových pohárov: 1. 30 dkg manga pomiešame s citrónovou šťavou so sladidlom a dôkladne rozsekáme.

2. Z mangovej zmesi vyberieme 12 dkg a odložíme zvlášť.

3. Do vody namočíme plátky želatíny.

4. Pomiešame žĺtka, mlieko, vanilku, soľ a sladidlo.

5. Na miernom ohni uvaríme krém, pritom stále miešame.

6. Na konci pridáme želatínu, miešame, kým sa želatína nerozpustí.

7. Po vypnutí sporáka pridáme mandle (mandľovú múku).

8. Keď krém vychladne, pridáme vyšľahnú smotanu a zvyšok mangovej pyré (nie tých 12 dkg čo sme odložili zvlášť).

9. Poháriky naplníme mandľovo-mangovým krémom. Do stredu každého krému dáme 1-2 lyžice mangovej pyré (už z tých 12 dkg).

10. Povrch krémov posypeme opekanými mandľovými plátkami.

...príprava sušienok:

1. Všetky ingrediencie dôkladne pomiešame.

2. Počkáme cca 15 minút a na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku cca 0,6 cm.

3. Vykrajujeme kolieská, ktoré poukladáme na papier na pečenie.

4. Pred pečením dajte ešte kolieska von (počas zimy) alebo do chladničky a až potom upečte v predhriatej rúre na 180°C cca 15 minút.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now