Machurianské vegánske šampióny

March 7, 2018

Ingrediencie:

25 dkg hnedých šampiónov (nie mega veľké kúsky šampiónov)

10-20 dkg zeleniny – červenej, žltej, zelenej papriky, kukurice, hrášku, atď.

2-4 ks jarnej cibuľky (biele partie)

2 strúčiky cesnaku (1 polievková lyžica)

1 čajová lyžica zázvoru

1 polievková lyžica oleja (požila som ½ sezamového oleja a ½ kokosového)

 

...na marinádu:

1 polievková lyžica sójovej omáčky

chilli omáčka alebo sušené  chilli

štipka čierneho korenia

 

...na obalenie:

2 polievkové lyžice tapioka škrobu (podľa pôvodného receptu až 4 pl. kukuričného škrobu)

2 polievková lyžica namletých chia semiačok (podľa pôvodného receptu až 2 pl. mletých ľanových semiačok) – samozrejme aj vajíčko je ok, ak nechcete 100% vegánske menu, avšak vtedy vodu už netreba pridať k vajíčku

7 polievkových lyžíc teplej vody

6 polievkových lyžíc namletých pohánkových vločiek*  (podľa pôvodného receptu až 8 pl. strúhanky)

 

...na omáčku:

2 polievkové lyžice ketchupu

chilli omáčka alebo sušené  chilli – naschvál nepíšem množstvo, lebo každá chili omáčka, sušené chili je iné

2 polievkové lyžice tmavej sójovej omáčky (aj bežná je ok)

1 čajová lyžica ryžového octu

½ čajová lyžica tapioka škrobu (alebo kukuričného)

0,5-0,6 dl vody

2 štipky čierneho korenia

+ soľ, ak Vám bude chýbať

 

...na podávanie:

sezámové semiačka

 

...ako príloha:

hocičo :D: cestoviny, quinoa, ryža, atď., avšak aj bez prílohy je ok

 

Postup:

1.       Očistíme šampióny a marinujeme ich v marináde cca 15 minút.

2.       Pomiešame namleté chia alebo ľanové semiačka s vodou a necháme odstáť. Ak nechcete 100% vegánskú verziu, ako som písala vyššie, môžete použiť aj vajíčko namiesto chia „vajíčka“ alebo ľanového „vajíčka“.

3.       Pomiešame všetky ingrediencie na omáčku. Soľou dochuťte až na úplnom konci prípravy jedla, možno tomu tak ani nebude treba.

4.       Pripravíme „obaľovaciu stanicu“: 1. nádoba s tápioka škrobom, 2. nádoba s chia/ľanovým „vajíčkom“, 3. nádoba s namletými pohánkovými vločkami/strúhankou.

5.       Šampióny obalíme najprv do škrobu, potom do „vajíčka“ a nakoniec do vločiek/strúhanky. Ak bude pre Vás jednoduchšie, vyberte z „vajíčka“ trošku a pomocou dlaní obaľujte šampióny do nich.

6.       Už obalené šampióny položíme na papier na pečenie, nasprejujeme ich olejom a upečieme v rúre pri 180-200 °C za 20-25 minút.

7.       Na panvici/vo woku na oleji (1 polievková lyžica) orestujeme cibuľku (1 min.), pridáme nastrúhaný cesnak a zázvor (20 sek.) – pritom miešame.

8.       Pridáme zeleninu, varíme cca 30 sekúnd.

9.       Zeleninu zalejeme omáčkou, varíme 30-60 sekúnd.

10.   Opatrne pridáme šampióni a zmes pomiešame...nech sú šampióny poriadne obalené omáčkou.

11.   Teraz ochutnáme, ak treba, pridáme soľ.

12.   Posypeme sezamovými semiačkami a môžeme podávať :)

 

*používam aj na obalenie mäsa mleté pohánkové vločky namiesto strúhanky. Mleté vločky ešte dochutím koreninovou zmesou. Po obalení mäsa tapioka škrobom, vajíčkom a vločkami, nasprejujem obidve strany mäsa olejom a upečiem mäsko v rúre. Je to úžasné, chrumkavé a s nízkym obsahom tuku J

 

 

 

Zdroj: http://www.carveyourcraving.com/no-fry-vegan-mushroom-manchurian-indo-chinese/

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now